Herinstallatie van Windows 10

Wanneer een computer een aantal jaren in gebruik is geweest, is het meestal zo dat de snelheid van het apparaat sterk achteruit gaat. Het kan ook zo zijn dat er specifieke fouten in het Windows programma zijn ontstaan. Bijvoorbeeld door een virus of een crash. Om dit te kunnen verhelpen kunnen wij je computer volledig herinstalleren. De computer wordt hierbij helemaal gewist en het besturingssysteem wordt opnieuw geïnstalleerd. We installeren de nieuwste stuurprogramma’s voor je hardware, ook de meest recente updates van jouw software. Een nieuwe start dus!

Een verse installatie is een nieuwe start, je computer is weer helemaal up to date, vrij van virussen, ransomware, malware en/of spyware, je computer is dus weer  lekker snel!

Waarom een herinstallatie van Windows 10?

Na verloop van tijd raakt de computer vol met vervuiling, reclame en ongewenste meldingen. Hierdoor wordt de computer trager en wordt het steeds moeilijker om je werk te doen. Simpelweg opschonen en verwijderen van programma’s is soms niet meer voldoende, omdat belangrijke systeembestanden zijn vervuild/ beschadigd. Opnieuw installeren van je computer is de enige zekere methode om alle virussen en vervuiling te verwijderen en met een frisse start te beginnen!

windows-10-installatie-Zwartbeeld

Hoe lang duurt het?

De ervaring leert dat een computer opnieuw installeren meestal binnen 1 werkdag klaar is. In een enkel geval kan het een dag langer duren, maar het is ook mogelijk dat je computer of laptop al binnen vier uur klaar is. Dat is afhankelijk van snelheid van het apparaat.

Updates

Wij zorgen ervoor dat alle instellingen goed staan en dat alle laatste updates worden uitgevoerd. Het gaat om updates en de werking van het besturingssysteem en van alle geïnstalleerde programma’s. Zo zijn wij er zeker van dat je computer of laptop weer helemaal up to date is na de (her)installatie.

Back-up

Voordat wij aan de slag gaan jou computer of laptop te voorzien van een ‘verse’ installatie van Microsoft Windows, maken wij een back-up (kopie) van de meest gangbare bestanden, het gaat hier om de documenten, afbeeldingen, video’s, e-mails, adressen en favorieten van één gebruikersaccount. Wij zetten deze back-up ook voor je terug na de (her)installatie.

Virus, spyware, malware

Omdat bij een (her)installatie je computer volledig wordt schoongemaakt en opnieuw geïnstalleerd, zijn ook alle virussen en spyware van je computer verwijderd. De computer begint met een schone lei. Door de installatie van goede antivirus software is de computer vanaf dat moment beveiligd tegen nieuwe virussen.

Licentiecode / productcode
Tijdens de (her) installatie van Windows wordt je gevraagd de productcode in te voeren. Wij maken uitsluitend gebruik van officiële (Windows) licentiecodes.
Dit betekend dat je verzekerd bent van een originele en legale Windows versie.

Back-up van je belangrijke bestanden
Zorg ervoor dat je altijd een back-up (kopie) hebt van al je belangrijke bestanden! Bijvoorbeeld: documenten, afbeeldingen etc.

Specialisten in computer onderhoud

Maak een afspraak en wij komen graag bij je langs om samen een plan van aanpak te maken. Na ons onderhoud is jouw computer weer helemaal up-to-date en kun je alle taken weer perfect uitvoeren.
Heb je vragen of wil je meteen een afspraak maken vul dan het formulier hieronder in. Of bel ons op werkdagen tussen 09:00 uur en 20:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 uur en 20:00 uur op het telefoonnummer 072-2208212


Kies hier je computer type *

DesktopLaptopTabletGSMAnders

Privacyverklaring *

Ja, ik stem in met de Privacy Policy van Zwartbeeld.