Let je eerst op Windows updates of is virus bescherming belangrijker?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

In dit artikel:

Windows updates, deze vraag kreeg ik ca. 10 jaar geleden voorgelegd op het examen voor Microsoft Small Business specialist. Ik wist het goede antwoord omdat ik het in de opleiding had geleerd. Maar het verbaasde me zeer toen ik er in de opleiding voor het eerst over nadacht. Het goede antwoord is dat updates het meest belangrijk zijn.

Waarom zijn updates belangrijk(er)


Microsoft brengt op enig moment een nieuwe Windows versie uit en die beschouwt men op dat moment als veilig tegen hackers. Maar hackers zijn creatieve mensen en helaas niet aardig voor ons consumenten. Zij proberen zwakheden in de Windows software te ontdekken en daar misbruik van te maken. Zodra Microsoft er achter komt dat hackers een lek in de software hebben ontdekt wordt er direct actie ondernomen om dat lek te dichten. En de software die door Microsoft ontwikkeld wordt om het lek te dichten, wordt via updates geïnstalleerd op onze computers.

Is een antivirusprogramma dan overbodig?

Nee, qua belangrijkheid komt het meteen na het uitvoeren van updates. Phishing e-mails, spam en andere schadelijke software wordt door een goed antivirusprogramma tegen gehouden. Al mag u zelf nooit de alertheid verliezen. Een goed slot op de deur help u tenslotte ook niet veel als u ergens per ongeluk een raam open laat staan. Laat daarom Zwartbeeld een keer per jaar bij jouw langs komen voor de computer APK keuring. Kijk op onze website voor meer informatie over onze APK keuring.  Want ja zeg nou zelf jouw auto moet toch ook gekeurd worden.