Niet iedere werkgever vergoedt hardware voor thuiswerkplek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

In dit artikel:

Niet alle Nederlandse werkgevers vergoeden extra voor thuiswerken aangeschafte hardware als laptops, laptopstandaarden, monitoren of kantoormeubilair. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Multiscope.

In 2020 hebben Nederlandse werknemers die vrijwel van de ene op de andere dag thuis moesten werken voor 400 miljoen euro aan nieuwe hardware aangeschaft. Volgens het onderzoek van Multiscope gaven zij hiervoor gemiddeld 395 euro per persoon uit. Bijna driekwart van de thuiswerkers deed deze uitgaven nadat zij door de huidige pandemie gedwongen waren om thuis te werken.

Aangeschafte producten

De werknemers kochten voor thuis vooral monitoren, bureaus en bureaustoelen. Daarnaast waren ook laptops en laptopstandaarden populair. Slechts een klein aantal kocht een printer of een goed koffiezetapparaat.

multiscope

Helft werkgevers vergoedt aankopen thuiswerken

Hoewel werknemers veel investeerden in een goede thuiswerkplek om hun werkzaamheden zo goed mogelijk voort te zetten, kwamen werkgevers hen niet altijd tegemoet. Uit het onderzoek van Multiscope blijkt dat iets meer dan de helft van de werkgevers, 52 procent, hun werknemers een vergoeding gaf. Bijna de helft, 44 procent, heel duidelijk niet.

Hieruit blijkt dat toch nog een belangrijk aandeel van de werkgevers zijn medewerkers niet goed helpt om zoveel mogelijk thuis te werken, zoals de regering dat vraagt voor de bestrijding van de huidige pandemie.

Ook vanuit Zwartbeeld helpen wij thuiswerkers. Regelmatig richten wij werkplekken in met refurbished apparatuur. Zo proberen wij voor ieder ICT budget een passende oplossing te zoeken.

Bel 072-220 8212 met Zwartbeeld voor meer informatie, of laat ons een vrijblijvende offerte maken wat een werkplek voor jouw kost. ook kan je direct met ons chatten via Whatsapp.

[njwa_button id=”40068″]

Thuis werken Zwartbeeld helpt