Wat is een Cloud?

Toegang tot applicaties en data op elk moment van de dag, op elke locatie, is vanzelfsprekend. ‘Ik werk in de Cloud’ je hoort het regelmatig. Maar wat is dat? Een Cloud is een moderne term voor online werken. Cloud betekend eigenlijk ‘Wolk’. De gegevens worden opgeslagen op een server en geeft je de mogelijkheid om flexibel te werken en niet vast zit aan één apparaat/USB-stick of werkplek. Je kunt hier online je bestanden in opslaan en evt. delen. Of het nu een particulier, ZZP’er, vrijwilliger of een medewerker van een bedrijf betreft, alleen een internetverbinding is vereist om overal ter wereld te kunnen werken via jouw eigen computer.

Niet alleen wet- en regelgeving, maar ook invloeden van buitenaf zorgen ervoor dat beveiliging van je ICT-omgeving steeds belangrijker wordt. ICT vraagt steeds meer aandacht, terwijl je je als organisatie juist meer wil focussen op de kerndienstverlening. Zwartbeeld begrijpt dit als geen ander. Het snelle op- en afschalen met onze cloudoplossingen maakt je flexibel. En dat is erg handig voor kortdurende innovatieve projecten, bijvoorbeeld.

Een passende oplossing voor elke situatie

Wij geloven in dienstverlening op maat. Met onze jarenlange ervaring op zak geven we passend advies, zodat je de beste oplossing voor je organisatie krijgt. Besteed je graag alles uit? Kies dan voor onze clouddiensten; van Firewall-as-a-service tot volledige clouddienstverlening voor applicaties en data. En wil je liever een eigen cloudomgeving, dan ondersteunen we hier graag bij. Het inrichten van een cloud-omgevingen is voor ons dagelijkse kost, we zetten graag een omgeving op maat voor je op. Met een goed ingerichte cloudomgeving kun jij je weer met een gerust hart richten op je kerndienstverlening.

Clouddiensten van Zwartbeeld

Zwartbeeld heeft verschillende clouddiensten voor het online werken. Vandaar ook ‘een passende oplossing voor elke situatie op maat gemaakt.

Doordat de werkplek van Zwartbeeld gecentraliseerd vanuit datacenters wordt aangeboden kun je als gebruiker overal ter wereld inloggen op je eigen werkplek. Al je applicaties, bestanden en e-mail zijn hierdoor altijd beschikbaar. De online werkplek ondersteunt ieder besturingssysteem zoals; Windows, Mac’s, IOS, Android, Chrome OS en Mobiel.

De clouddiensten van Zwartbeeld zijn vaak beter op groei berekend dan een oplossing in eigen beheer. Het is echter geen wondermiddel. Verder is het goed om na te denken over de beschikbaarheid en de beveiliging van jouw gegevens en de snelheid waarmee er gewerkt kan worden binnen een cloud oplossing.

Neem je de clouddiensten van Zwartbeeld af laat het maar aan ons over om je data uit de handen van kwaadwillenden te houden. Omdat we werken conform de ISO 27001 norm, heb je gegarandeerd een veilige omgeving en de juiste tooling.  Zo kun jij je bezighouden met zaken die voor jou echt van belang zijn.

De Online Cloud Werkplek is uitermate geschikt voor “Het nieuwe werken” en heeft 100% ondersteuning voor BYOD (Bring Your Own Device).

Waarom de Cloud oplossing van Zwartbeeld?

Werken in de onze Cloud verhoogt de veiligheid” Met online werken met de clouddiensten van Zwartbeeld, werk je in een cloud die goed draait en in zeer sterk beveiligde Nederlands datacenters staat. Applicaties en data van jouw organisatie staat en blijft binnen het datacenters en draaien niet meer op eigen servers bij je thuis of kantoor, computers en mobiele apparaten. Er wordt ook geen data over het internet verstuurd, maar alleen pixels naar je beeldscherm en muis/toetsenbord aanslagen terug naar het datacenter. Hierdoor kan er geen data worden verloren of gestolen worden van bijvoorbeeld computers, laptops en USB-sticks. Ook wordt er elk uur een automatische back-up gemaakt van de Cloud zodat informatie altijd tot jouw beschikken staat.

Clouddiensten Zwartbeeld

Wij horen te vaak dat klanten hun USB-stick kwijtraken, of dat de HDD stuk gaat waardoor dan de boekhouding,  familiefoto’s kwijt zijn.

Voordelen werken met de Cloud van Zwartbeeld

 • Biedt de beste gebruikerservaring
  De online werkplek van Zwartbeeld is snel en blijft snel. Waar normaal gesproken computer en servers langzamer worden, blijft deze online werkplek altijd snel. De online werkplek draait op zeer snelle servers die veel krachtiger zijn dan een standaard computers of werkplekken. En worden zo ingericht dat gebruikers alle benodigde functionaliteiten tot hun beschikking krijgen, maar geen eigen applicaties kunnen installeren wat performance problemen, of erger, kan geven. Computers van jaren oud kunnen dus net zo snel werken als een nieuwe.
  Elke keer dat je inlogt word je profiel opnieuw geladen waardoor je elke dag met een ‘nieuwe’ werkplek start.
 • Verlaagt de ICT kosten
  Een gecentraliseerde ICT-omgeving zoals de online werkplek zal de kosten aanzienlijk verlagen. Zwartbeeld is dé specialist op het gebied van online werkplekken en weet precies wat er nodig is om de beste werkplek aan te bieden. Een hele hoop van onze klanten maken er dan ook dagelijks gebruik van. Door onze schaalvoordelen kan Zwartbeeld de kosten per werkplek aanzienlijk verlagen. Hiernaast betaal je alleen voor wat je echt gebruikt.

In het kort

 • Complete IT-oplossing
 • Geschikt voor ZZP’ers, MKB, Stichtingen, Vereniging en zeker ook voor Particulieren.
 • De online werkplek is altijd en overal beschikbaar mits er internet is.
 • Verhoogt de veiligheid “AVG Wet”
 • Biedt de beste gebruikerservaring
 • Geen eigen investeringen
 • Verlaagt de IT kosten

Prijzen Cloud oplossing Zwartbeeld

Wij maken kosten transparant. Traditionele ICT is voor veel organisaties onoverzichtelijk en een grote kostenpost. Met de diensten van Zwartbeeld kun je snel en makkelijk besparen op kosten. Je hoeft geen grote investeringen meer te doen, je betaald immers alleen voor wat je gebruikt. Op elk moment kan je namelijk opschalen en in sommige gevallen ook afschalen.

Wij gaan verder dan alleen de verschillende diensten verkopen. Onze kracht ligt in het adviseren en het begeleiden van onze klanten, zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de diensten die worden afgenomen. Heb je een vraag over Cloud Hosting? Wij helpen je graag verder.

Vraag vandaag nog een advies gesprek of proefaccount aan. Maak een afspraak via ons servicenummer 072- 2208 212. Of vul het formulier hieronder in wij nemend dan zo snel als mogelijk contact op. Samen creëren we meer kansen.


Kies hier je computer type *

DesktopLaptopTabletGSMAnders

Privacyverklaring *

Ja, ik stem in met de Privacy Policy van Zwartbeeld.