Phishing email met corona als lokmiddel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

In dit artikel:

In de laatste weken zijn er verschillende vormen van misleiding en bedrog op internet in omloop met Corona als lokmiddel. Zo zijn er nep e-mails van het RIVM in omloop die de bedoeling hebben inloggegevens van jouw te ontfutselen.

Het beveiligingsbedrijf Kaspersky, bekend van zijn antivirusprogramma’s, waarschuwde op 28 februari ook voor een dergelijke email. Het artikel van Kaspersky kun je hier lezen. Het is heel interessant omdat er ook wordt uitgelegd hoe je phishing e-mails beter kunt herkennen.

We willen jouw er nog op wijzen dat er door criminelen vaak wordt ingehaakt op dramatische gebeurtenissen. Omdat iedereen daar benieuwd naar is zijn mensen geneigd minder kritisch met hun email om te gaan. Het schijnt dan verleidelijk te zijn om e-mails met dat onderwerp snel te lezen. Men wil snel nog meer te weten te komen. Je bent gewaarschuwd!
Je kunt ook lezen hoe wij virusverwijdering aanpakken. En heb je vragen wij staan klaar om je weer snel op weg te helpen. Bel met ons 072-220 8212.