Snel sneller snelst!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

In dit artikel:

U herkent het vast: je start je computer op en je kunt er een kopje koffie bij zetten… Het duurt en het duurt. Wanneer je je computer veel gebruikt en de computer wat ouder wordt, wordt ‘ie altijd trager. Bij Zwartbeeld vertellen wij je graag hoe je je computer of laptop weer een beetje pit geeft!

Tip 1: Een grotere en snellere harde schijf

Wanneer je je computer veel gebruikt loopt je harde schijf vol. Wanneer deze meer dan 90% vol is, gaat dat ten koste van de snelheid van je laptop. Hoe ouder je laptop is, hoe groter de kans dat je harde schijf het gaat begeven. Wanneer je harde schijf een upgrade geeft is dat een prima manier om je data op te schonen en je laptop sneller te maken.

Meer trek in het ingrijpende werk? Laat ons de harde schijf updaten naar een Solid-State hard drive (SSD)! SSD’s hebben geen bewegende delen en zijn volledig elektronisch. Een SSD is veel sneller dan een gewone harde schijf. Vooral met het opstarten van je laptop merk je het verschil.

Tip 2: Laat minder programma’s automatisch opstarten

Wanneer je een nieuwe programma installeert heb je waarschijnlijk niet in de gaten dat het vakje ‘uitvoeren bij opstarten’ aangeklikt staat. Als dat bij alle programma’s aanstaat, dan wil ieder programma als eerste opstarten! En dát kost kostbaar geheugen en maakt je computer traag. De oplossing? Je kunt zien welke programma’s veel geheugen kosten: druk bij het opstarten op Ctrl-Alt-Delete en kies de “Task Manager”. Bij de programma’s zelf, kun je onder het kopje ‘instellingen’, het vinkje ‘uitvoeren bij opstarten’ verwijderen.

Tip 3: Koop meer geheugen (RAM)

Tja, het is een open deur, maar de snelste manier om je laptop sneller te maken is het vergroten van de hoeveelheid RAM geheugen. Het kan helaas zo zijn dat je laptop niet genoeg ruimte heeft om extra geheugen bij te plaatsen; we controleren dit graag voor je.

Tip 4: Schoner dan schoon

Wist je dat een computer één of meerdere ventilatoren heeft die ervoor zorgen dat alle onderdelen lekker koel blijven en zo beter werken? Maar net zoals bij een ventilator thuis levert ook de ventilator in je computer niet alleen koelte maar ook stof. En ook stof kan je computer vertragen. Zorg er daarom voor dat je je computer regelmatig schoonmaakt, bijvoorbeeld met een busje perslucht.

Tip 5: Heb je misschien een virus?

Wanneer je merkt dat je computer ineens trager is of helemaal niet meer reageert, zou de boosdoener weleens een virus kunnen zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je een up-to-date virusscanner hebt geïnstalleerd. We helpen je graag bij het maken van de keuze voor een virusscanner die bij jouw computergebruik past.

Tip 6: Over koekjes en tijdelijke internetbestanden

Ze zijn niet te eten, maar zorgen wel voor trage kruimels in je computer: cookies. Kleine bestandjes die samen met tijdelijke internetbestanden (temporary internet files) op je computer opgeslagen worden wanneer je het internet bezoekt. Ze nemen geheugen in beslag en dat zorgt weer voor een tragere computer. Bij de instellingen van je internetbrowser kun je de cookies en tijdelijke internet bestanden verwijderen.

Tip 7: Zwartbeeld Computer APK

Van alle tips is dit misschien wel de allerbeste (en de allereenvoudigste, want wij doen het voor je); de Zwartbeeld APK voor je computer. Net zoals bij een APK voor je auto, nemen we de vitale delen van je computer onder handen en kijken we of alles nog naar behoren werkt. Komen we iets tegen dat aanpassing vraagt, lossen we het voor je op. Zo simpel is het; binnen no time zit je weer op de digitale snelweg!

Laat Zwartbeeld helpen om een stappen plan te maken. Bel nu met ons voor het maken van een afspraak 072-220 8212 of via Whatsapp [njwa_button id=”40068″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *