Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 18:00 bereikbaar | Bel 072-220 8212

waterschade laptop, laat Zwartbeeld helpen.

Vloeistofschade aan laptop, Zwartbeeld helpt

Vloeistofschade aan laptop. In de coronatijd waarin veel mensen thuiswerken is de kans dat er vloeistof op de laptop wordt gemorst groot. Wij krijgen opvallend veel apparaten aangeboden die door gemorste thee, koffie of frisdrank niet meer werken.

Liever niet doen:
Het lijkt misschien logisch, om het apparaat op zijn kop te zetten en boven de verwarming te laten drogen, met het idee om later weer door te werken. Maar dat gaat heel vaak mis omdat er meestal toch al nattigheid bij gevoelige onderdelen is gekomen. En het wordt nog erger als er suiker in de drank zat. Suikers gaat aan alles plakken en in het gunstigste geval moet daarna alleen het toetsenbord worden vervangen.

Corrosie:
Je moet weten dat zich op het moederbord van de laptop allerlei metalen onderdelen en gesoldeerde verbindingen zitten. Als de vloeistof bij die onderdelen is gekomen gaat er beslist corrosie ontstaan. Metalen roesten immers. En roest breidt zich in de loop van de tijd uit. Dus het kan goed zijn dat jouw laptop na het drogen nog enkele dagen werkt maar dan plotseling toch uitvalt omdat de corrosie kwetsbare verbindingen heeft weggevreten.

Liever wel doen:
Nadat er vloeistof is gemorst de laptop onmiddellijk uitzetten, want er kan ook nog kortsluiting ontstaan. Als je de accu kunt verwijderen doet je dat ook nog. Daarna leg je de laptop ondersteboven op een krant of iets dergelijks.

Je weerstaat de verleiding om daarna de laptop nog aan te zetten!

Je maakt een afspraak bij een reparatiebedrijf zoals Zwartbeeld en laat hem reinigen. Wij gebruiken speciale middelen om alle vloeistoffen te verwijderen en daarna wordt hij gedroogd. Zo voorkomt je dat je een niet meer te repareren laptop krijgt.

Laat Zwartbeeld jouw helpen om jouw laptop computer weer te herstellen. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Bel nu 072 220 8212 of neem contact op via Whatsapp.

Premium kwaliteit

Onze computers zijn uitvoerig getest en van de beste kwaliteit.

Servicegericht

Te bereiken via mail, Whatsapp en de telefoon.

Professioneel advies

Weet je niet precies wat je nodig hebt? We helpen graag.

Kant-en-klaar

Onze computers/ laptops komen werkend uit de doos.