Data Recovery Zwartbeeld helpt je bestanden weer terug te krijgen

Zwartbeeld kan je helpen bij het herstellen van verloren bestanden “Data Recovery”

De harde schijf is een fragiel onderdeel van uw computer, waarop het besturingssysteem én al uw persoonlijke bestanden staan. Soms zijn we net iets te haastig met het verwijderen van bestanden, of is na besmetting van een virus het leed niet meer te overzien. Gelukkig betekent het feit dat een bestand niet meer zichtbaar is, niet direct dat het bestand ook echt verloren is.

Bij dataverlies is het essentieel dat er geen nieuwe gegevens over de ‘verloren’ bestanden worden geschreven. Bij een crash van uw besturingssysteem, harde schijf, geheugenkaart of het overenthousiast wissen van uw bestanden, moet u dus nooit overschrijven. Gebruik zo min mogelijk bestanden, en begin zeker niet meteen met een nieuwe installatie van een besturingssysteem of de installatie van herstelsoftware, waardoor de ‘verloren’ bestanden worden overgeschreven.

Ga nooit zelf aan een schijf met een mechanisch defect rommelen. Hoe meer u een kapotte schijf laat werken, hoe groter de kans wordt dat uw data onherstelbaar verloren gaan. Om er zeker van te zijn wat er precies aan de hand is met jouw harde schijf, zullen wij eerst een diagnose moeten stellen. Lees hieronder hoe wij te werk gaan.

Advies over data recovery en wat zijn de stappen

Stap 1:
Om helder te krijgen waar het probleem zit, moet de harde schijf of andere datadrager bij ons worden aangeboden voor een 1e onderzoek. Ga niet zelf aan de gang als je niet deskundig bent op dit gebied. Wij zien te vaak dat men meer stuk maakt dan dat er gemaakt wordt. Laat ons het doen en daarbij het 1e onderzoek is volledig gratis. Tijdens dit 1e onderzoek kijken wij na of de schijf een fysiek/mechanisch/elektronisch of een logisch probleem heeft. Nadat voor ons duidelijk is waar het probleem zit, overleggen wij met jouw over de mogelijkheden en een indicatie van de kosten van de recovery.

Stap 2a:
Als wij jou kunnen helpen, krijgt je van ons een prijsopgave. Dat wil niet zeggen dat wij jouw data kunnen terughalen maar dat je akkoord gaat met de kosten, indien het ons lukt om voldoende informatie terug te halen. Wij beginnen dan met de daadwerkelijke recovery en laten je weten als het klaar is. Alle herstelde bestanden worden aangeleverd op een nieuwe externe harde schijf of USB Stick die door ons wordt geleverd. De nieuwe externe harde schijf is in alle gevallen met een wachtwoord beveiligd (encrypted). Je ontvangt het wachtwoord per e-mail. Op deze manier ben je tot en met de laatste stap verzekerd van de hoogst mogelijke dataveiligheid.

Stap 2b:
Als wij Zwartbeeld je niet kunnen helpen, kunnen wij evt. bemiddelen met een gespecialiseerd data-recovery bedrijf. Wij kunnen jouw schijf dan opsturen voor een betaald onderzoek. Dit is echter alleen interessant voor hele belangrijke data, daar de kosten vaak pas beginnen bij 500.00 euro Ex BTW. Wij raden je echter aan om eerst een gratis vooronderzoek door ons te laten verrichten. Indien wij zelf jouw data kunnen terughalen dan is dit vele malen goedkoper dan wanneer een data-recoveryspecialist dit moet doen.

Bij fysieke schade moet de schijf worden opengemaakt en dat moet gebeuren in een speciale luchtledige ruimte en gedaan worden door een Engineer met verstand van zaken. Dit is erg kostbaar en de totale recoverykosten zullen vaak tussen de 1000 en 4000,- Ex BTW bedragen. Deze kosten zijn voor particulier bijna niet op te brengen en dan wordt er meestal gekozen om niet verder te gaan met een betaalde recovery.

data recovery Zwartbeeld

Indien u een harde schijf wilt laten nakijken kunt u deze bij ons aanbieden voor een gratis vooronderzoek en dan beoordelen wij de situatie en overleggen daarna met u.

Een goede back-up maken wordt vaak onderschat en niet iedereen heeft door wat een goede back-up nu precies is. Uw foto’s op een externe harde schijf zetten is dus geen back-up. Een goede back-up heeft u als u belangrijke dingen 2x heeft. Dus zowel op de Computer en een recente kopie (Gemaakt met een back-up programma) op een externe harde schijf. Ook kan je eens kijken naar onze clouddiensten waar een back-up automatisch geregeld kan worden voor zowel zakelijk als bij u thuis.

Afspraak maken of meer informatie?

Heb je vragen of wil je meteen een afspraak maken vul dan het formulier hieronder zeker in. Ook kan je bellen op werkdagen tussen 08:00 uur en 20:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 uur en 20:00 uur. Je kan ons bereiken op het telefoonnummer 072-2208212.


Kies hier je computer type *

DesktopLaptopTabletGSMAnders

Privacyverklaring *

Ja, ik stem in met de Privacy Policy van Zwartbeeld.