Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 18:00 bereikbaar | Bel 072-220 8212

Data recovery, harde schijf kapot

Zwartbeeld helpt bij herstellen van verloren bestanden! Is de harde schijf van jouw computer gecrasht, ben je foto’s kwijt van een fotokaartje of USB-stick, zijn jouw cd’s of dvd’s onleesbaar of heb je andere belangrijke data of bestanden die niet meer toegankelijk zijn? Zwartbeeld helpt

Data Recovery, harde schijf kapot. Zwartbeeld helpt bij herstellen van verloren bestanden!

Data Recovery. Brand. Diefstal. Een gecrashte harde schijf. Jouw data en ICT-applicaties kunnen hierdoor verloren gaan of beschadigd raken. Hoe voorkom je nu dat jouw onderneming stilvalt? Alleen reservekopieën maken is niet genoeg; Je hebt een procedure nodig voor snel en efficiënt data- en systeemherstel. Daar kunnen wij jou mee helpen.

De harde schijf is een fragiel onderdeel van jouw computer, waarop het besturingssysteem én al jouw persoonlijke bestanden staan. Soms zijn we net iets te haastig met het verwijderen van bestanden, of is na besmetting van een virus het leed niet meer te overzien. Gelukkig betekent het feit dat een bestand niet meer zichtbaar is, niet direct dat het bestand ook echt verloren is.

Bij dataverlies is het essentieel dat er geen nieuwe gegevens over de ‘verloren’ bestanden worden geschreven. Bij een crash van jouw besturingssysteem, harde schijf, geheugenkaart of het overenthousiast wissen van jouw bestanden, moet je dus nooit overschrijven. Gebruik zo min mogelijk bestanden, en begin zeker niet meteen met een nieuwe installatie van een besturingssysteem of de installatie van herstelsoftware, waardoor de ‘verloren’ bestanden worden overgeschreven.

Ga nooit zelf aan een schijf met een mechanisch defect rommelen. Hoe meer je een kapotte schijf laat werken, hoe groter de kans wordt dat jouw data onherstelbaar verloren gaan. Om er zeker van te zijn wat er precies aan de hand is met jouw harde schijf, zullen wij eerst een diagnose moeten stellen. Lees hieronder hoe wij te werk gaan.

hdd-vs-ssd-zwartbeeld

Advies over data recovery en wat zijn de stappen

Stap 1:
Om helder te krijgen waar het probleem zit, moet de harde schijf of andere datadrager bij ons worden aangeboden voor een 1e onderzoek. Ga niet zelf aan de gang als je niet deskundig bent op dit gebied. Wij zien te vaak dat men meer stuk maakt dan dat er gemaakt wordt. Laat ons het doen en daarbij het 1e onderzoek is maar 29,95. Tijdens dit 1e onderzoek kijken wij na of de schijf een fysiek/mechanisch/elektronisch of een logisch probleem heeft. Nadat voor ons duidelijk is waar het probleem zit, overleggen wij met jou over de mogelijkheden en een indicatie van de kosten van de recovery.

Stap 2:
Als wij je kunnen helpen, krijg je van ons een prijsopgave. Dat wil niet zeggen dat wij jouw data kunnen terughalen maar dat je akkoord gaat met de kosten, indien het ons lukt om voldoende informatie terug te halen. Wij beginnen dan met de daadwerkelijke recovery en laten jouw weten als het klaar is. Alle herstelde bestanden worden aangeleverd op een nieuwe externe harde schijf of USB Stick die door ons wordt geleverd.

Stap 3 vervolg:
Als wij bij Zwartbeeld jou niet kunnen helpen, en dat komt helaas voor dat de harde schijf mechanisch stuk is, en daardoor niet meer door speciale software kan worden uitgelezen kunnen wij bemiddelen met een gespecialiseerd data recovery bedrijf.  Wij zijn erkend partner van Stellar Data Recovery. Wij kunnen jouw schijf dan opsturen voor een betaald onderzoek. Dit is echter alleen interessant voor hele belangrijke data, daar de kosten vaak pas beginnen bij 500.00 euro Ex btw. Wij raden je echter aan om eerst een vooronderzoek door ons te laten verrichten. Als wij zelf jouw data kunnen terughalen dan is dit vele malen goedkoper dan wanneer een data-recoveryspecialist dit moet doen.

Een goede back-up maken wordt vaak onderschat en niet iedereen heeft door wat een goede back-up nu precies is. Jouw foto’s op een externe harde schijf zetten is dus geen back-up. Een goede back-up heb je pas als je de belangrijke dingen 2x hebt. Dus zowel op de Computer en een recente kopie (Gemaakt met een back-up programma) op een externe harde schijf. Ook kun je eens kijken naar onze Clouddiensten waar een back-up automatisch geregeld kan worden voor zowel zakelijk als bij jou thuis. Dit is een mogelijkheid die steeds meer wordt gebruikt. Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.

Afspraak maken of meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je een goed advies, of wil je meteen een afspraak maken voor het brengen van jouw date schijf vul dan het formulier zeker in. Natuurlijk kun je ons ook bellen via telefoonnummer 072-220 8212. Ook zijn wij via WhatsApp te bereiken. Druk op de button hier aan de rechter kant om een chat sessie te starten.

Verbrande-drive

Wat vinden onze klanten?

Beoordeling door klanten: ★★★★★ 4,9 / 5 op Google

Premium kwaliteit

Onze computers zijn uitvoerig getest en van de beste kwaliteit.

Servicegericht

Te bereiken via mail, Whatsapp en de telefoon.

Professioneel advies

Weet je niet precies wat je nodig hebt? We helpen graag.

Kant-en-klaar

Onze computers/ laptops komen werkend uit de doos.