Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 18:00 bereikbaar | Bel 072-220 8212

Microsoft-Windows-11

Microsoft wil Windows 8.1 achter zich laten

Windows 8.1-gebruikers krijgen vanaf juli waarschuwing dat ondersteuning stopt!

Die waarschuwingen verschijnen in de vorm van notificaties. Daarin lees je dat de ondersteuning voor Windows 8.1 vanaf januari 2023 ophoudt en je dus wat anders moet gaan regelen.

In 2016 trok Microsoft al de stekker uit de ondersteuning voor Windows 8. Het bedrijf biedt dit keer geen optie aan om te betalen voor extra beveiligingsupdates, via het Extended Security Update-programma.

Windows 8.1 gedag zwaaien

Mocht je na januari 2022 nog steeds Windows 8.1 gebruiken, houd er dan rekening mee dat je niet op ondersteuning van Microsoft hoeft te rekenen. Wat er ook gebeurt op dat moment. Wat kun je nu doen? Je kunt kijken of je pc in aanmerking komt voor een upgrade naar een nieuwe versie voor Windows. Maar ook Microsoft geeft toe: die kans is ontzettend klein. Wel kun je proberen Windows 10 te installeren op het systeem, mits de computer het aankan. Werkt dat niet, dan zit er niets anders op: dan zul je moeten investeren in nieuwe hardware.

Microsoft-Windows-8.1-696x485

Mocht je Windows 10 willen uitproberen, houd er dan rekening mee dat dit systeem ook niet lang mee heeft. De support verdwijnt per 14 oktober 2025. Laat Zwartbeeld je helpen met de juiste keus. Neem contact met ons op, wij helpen je graag weer op weg.

Premium kwaliteit

Onze computers zijn uitvoerig getest en van de beste kwaliteit.

Servicegericht

Te bereiken via mail, Whatsapp en de telefoon.

Professioneel advies

Weet je niet precies wat je nodig hebt? We helpen graag.

Kant-en-klaar

Onze computers/ laptops komen werkend uit de doos.